Rėmuo gali labai dažnai varginti nėštumo metu, ypač trečiajame trimestre.
Kokios priežastys sukelia rėmenį nėštumo metu? Pagrindinės priežastys yra hormoniniai pokyčiai jūsų organizme bei gimdos didėjimas, nes skrandžiui tada tenka didesnis spaudimas, todėl skandžio rūgštis gali prasiveržti į stemplę ir tai gali sukelti rėmenį.
Rennie® kramtomųjų tablečių galima vartoti nėštumo laikotarpiu, tačiau laikantis rekomendacijų. Tačiau galite imtis ir kitų priemonių simptomams sušvelninti.
Paprastai patariama vengti daug rūgšties turinčių maisto produktų, pavyzdžiui, citrusinių vaisių, sulčių ir kavos. Kiti produktai, kurių reikėtų vengti, yra riebūs, sotūs ar aštrūs patiekalai, pavyzdžiui, karis.
Kitas patarimas yra riboti porcijų dydį ir valgyti lėtai, nes persivalgymas taip pat yra svarbi rėmens atsiradimo priežastis. Geriau suvalgykite dar vieną nedidelę maisto porciją kiek vėliau, kai vėl pasijusite alkana, tačiau tikėtina, kad lėčiau suvalgydama mažesnę maisto porciją pasisotinsite nė kiek ne mažiau.
Taip yra todėl, kad, jei valgysite greitai, galite persivalgyti organizmui dar nespėjus pranešti smegenims apie tai, kad jau pasisotino.
Žemiau pateikiame keletą paprastų užkandžių, kurie gali užtikrinti sotumo jausmą nėštumo metu, pavyzdžių.
Orkaitėje keptos bulvės
Karštas keptas bulves lengva paruošti, be to, tai yra jaukiai nuteikiantis maistas.
Užuot dėję sviesto ant bulvių, pabandykite neriebų jogurtą ar net grūdėtąją varškę, o ant viršaus užbarstykite petražolių.
Avokadas ir traški duonelė
Traški duonelė dažnai laikoma nuobodžiu ir prėsku maistu, tačiau jei ant jos uždėsite šiek tiek trinto avokado, tai bus skanus ir maistingas užkandis, kuriame gausu „gerųjų“ mononesočiųjų riebalų.
Kiaušinis
Kiaušinio trynyje yra vitamino D, kuris padeda pasisavinti kalcį. Valgykite plaktą kiaušinienę ar virtus kiaušinius – tinka abu variantai, tačiau nepamirškite, kad kiaušinį reikia virti taip, kad tiek baltymas, tiek ir trynys būtų gerai išvirę, kad išvengtumėte salmoneliozės.
Dribsniai, pienas ir uogos
Dribsniai gali būti mažai riebalų ir cukraus turintis užkandis, kurį galite padaryti dar naudingesniu įmaišydami pieno ir ekologiškų uogų arba pjaustytų obuolių. Gervuogėse, avietėse ir mėlynėse yra vitamino C, kalio, folio rūgšties ir skaidulų, o obuoliuose – daug skaidulų.
Venkite dribsnių su pridėtiniu cukrumi. Tokie dribsniai nėra naudingi jūsų sveikatai.
Taigi, nors nėštumo metu kai kurių produktų rekomenduojama vengti, tačiau esama daugybės sveikų ir paprastų užkandžių, suteiksiančių sotumo jausmą tarp pagrindinių valgymų!