Rėmuo yra labai nemaloni patirtis, kuri kasdien gali varginti daugelį žmonių.
Rėmuo, vienas pagrindinių refliukso ligos simptomų, yra nemalonus deginantis pojūtis už krūtinkaulio, atsirandantis dėl skrandžio rūgšties, kuri dėl nesandaraus skrandžio vožtuvo gali pakilti į stemplę.
Kaip juntamas rėmuo? Rėmens simptomai gali svyruoti nuo deginimo už krūtinkaulio iki nemalonaus rūgšties skonio gerklėje ir dažnai juos gali sukelti maisto produktai, kuriuos daugelis iš mūsų valgome kasdien.
Pateikiame keletą dažniausių maisto produktų, galinčių sukelti rėmenį, ir tai, kuo galėtumėte juos pakeisti, jei manote, kad jie sukelia rėmenį.
Rėmenį sukeliantis veiksnys: aštrus maistas
Kuo pakeisti: aštrus maistas gali būti didelė problema, jeigu jus vargina rėmuo.
Nors daugeliui žmonių patinka aštraus maisto, pavyzdžiui, kario ir tokių prieskonių, kaip kajenas, muskato riešutas ir cinamonas, suteikiamas šilumos pojūtis, maistas anaiptol neturi būtų blankus.
Pabandykite aštrius prieskonius keisti prieskoninėmis žolelėmis, pavyzdžiui, bazilikais, raudonėliais, čiobreliais ir imbierais, kurie, nors ir suteikia maistui daug skonio, nesukelia rėmens taip, kaip kiti aštrūs prieskoniai.
Rėmenį sukeliantis veiksnys: citrusiniai vaisiai ir sultys
Kuo pakeisti: citrusiniai vaisiai ir sultys taip pat yra viena dažniausių rėmens priežasčių.
Citrinos, apelsinai ir pomidorai yra labai rūgštūs, o daugelyje gaiviųjų gėrimų taip pat yra citrinos rūgšties, suteikiančios jiems rūgštų skonį.
Pakeisdami rūgščius gėrimus paprastu vandeniu arba stipriai atskiestomis sultimis galite išvengti rėmens.
Puikus pakaitalas citrusiniams vaisiams yra įvairios uogos, obuoliai, kriaušės ir bananai, nes jie yra mažiau rūgštūs.
Rėmenį sukeliantis veiksnys: česnakai ir svogūnai
Kuo pakeisti: daugeliui virtuvės šefų mintis apie maisto gaminimą be česnakų ar svogūnų yra sunkiai suvokiama. Laimei, jų nereikia visai atsisakyti.
Galite įsigyti dehidratuotų česnakų ir svogūnų, kurie savo skoniu primena šviežius česnakus ir svogūnus, tačiau neturi rūgšties, galinčios sukelti rėmenį.
Rėmenį sukeliantis veiksnys: riebaluose keptas maistas
Kuo pakeisti: riebaluose keptas maistas yra dažnas rėmenį sukeliantis veiksnys. Laimei, riebaluose keptas maistas taip pat yra vienas iš lengviausiai pakeičiamų.
Yra daug paprastų ir sveikesnių maisto ruošimo būdų – orkaitėje, ant grotelių keptas ar troškintas maistas rečiau sukelia rėmenį, todėl kitą kartą prieš rinkdamiesi kepti maistą riebaluose, pagalvokite apie kitus maisto ruošimo būdus.
Maisto produktai, kuriuose yra daug riebalų, gali sulėtinti virškinimo procesą skrandyje, todėl padidėja rėmens tikimybė. Riebius maisto produktus galima keisti orkaitėje, ant grotelių keptais ar troškintais maisto produktais.
Žinoma, jei vis dėlto jus vargina rėmuo, Rennie® kramtomosios tabletės gali jums padėti. Dėl Rennie® kramtomųjų tablečių sudėtyje esančių antacidų, Rennie® greitai neutralizuoja skrandžio rūgštį ir sumažina negalavimus, tokius kaip rėmuo ir virškinimo sutrikimas.
Rennie® kramtomųjų tablečių antacidinė kalcio karbonato ir magnio karbonato pagrindu sukurta formulė veikia vietiškai ir greitai neutralizuoja skrandžio rūgštį ir reaguodama su skrandžio sultyse esančia rūgštimi sudaro tirpias druskas, kurios lengvai pasišalina iš organizmo.