Pusryčiai laikomi svarbiausiu dienos valgymu, tačiau daugelis iš mūsų juos praleidžia dėl įvairių priežasčių.
Jeigu ryte skubate, tai nėra priežastis atsisakyti sveikų pusryčių.
Rennie® Peržiūrėkite greitų pusryčių, kuriuos galite pasigaminti akimirksniu ir įsimesti išbėgant pro duris, idėjas.
Vaisių ir daržovių glotnutis
Nebent pastarąjį dešimtmetį nesinaudojote internetu, televizija ar nebendravote su kitu žmogumi, negalėjote nepastebėti, kad glotnučiai labai išpopuliarėjo.
Dienos pradžioje ar net iš vakaro pasigaminti glotnučio porciją ir laikyti ją šaldytuve – puikus būdas sveikai pradėti dieną, kai skubate iš namų.
Jei jus vargina rėmuo ar virškinimo sutrikimas, stenkitės vengti rūgščių vaisių, tokių kaip apelsinai ar citrinos, ir į savo valgiaraštį įtraukite daugiau šarminių ingredientų, pavyzdžiui, daržovių, įskaitant brokolius, salierus, grybus ir vaisius, tokius kaip bananai.
O kaip dėl skonio? Nėra jokių taisyklių, tad eksperimentuokite, kol rasite tai, kas jums tinka! Klasikiniai deriniai yra, pavyzdžiui, braškės ir bananai arba obuoliai ir mangai, tačiau dabar daugelis žmonių prideda žalios spalvos daržovių, pavyzdžiui, lapinių kopūstų ir špinatų, kad gautų papildomų maistingųjų medžiagų.
Jei mėgstate glotnučius, pabandykite kas kelias savaites keisti ingredientus. Taip jūsų glotnučiai nenustos teikti naujumo pojūčio ir nenusibos.
Ledai ant pagaliuko pusryčiams
Palaukite! Dar nepabėkite – naminiai ledai yra sveikas ir gaivus būdas pradėti dieną.
Paprasčiausiai paimkite ledų formelę, pripildykite ją natūralaus jogurto ir pasirinktų vaisių bei dėkite į šaldiklį – štai ir viskas.
Jie bus paruošti ir lauks jūsų ryte, kai keliausite iš namų.
Beigelis su žemės riešutų sviestu
Beigelis su žemės riešutų sviestu galbūt nėra pats įmantriausias patiekalas, tačiau tikrai yra puikus būdas pradėti dieną.
Paruoškite jį iš vakaro, suvyniokite į maistinę plėvelę arba foliją ir palikite šaldytuve per naktį. Jį galima valgyti važiuojant į darbą arba prie darbo stalo, kad dieną pradėtumėte sveikais ir baltymų gausiais pusryčiais.
Kiaušininis keksiukas
Tiesiog paruoškite tradicinį omleto mišinį, nepamiršdami mėgstamo sveiko įdaro (pvz., uogų, špinatų, migdolų ir pan.), ir tolygiai užpildykite juo keksiukų formeles. Kepkite orkaitėje apie 15 min. 200 °C temperatūroje arba tol, kol sutvirtės. Leiskite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą.
Įkvėpimo galima pasisemti daug kur, tad neapsiribokite tuo, ką laikome „tradiciniu“ pusryčių maistu. Eksperimentuokite ir raskite tai, kas jums tinka, kad diena prasidėtų kuo geriau.